Ege Üniversitesi’nde dönem başından beri sürdürülen soruşturmalar nedeniyle, Üniversite Gençlik Muhalefeti bir açıklama yayınladı.

Gençlik Muhalefeti, üniversitenin, öğrencilerin çalışmaları hakkında soruşturma açtığını belirtti. Soruşturmaya tabii tutulan nedenlerin ‘kazanılmış haklar’ olduğunu vurgulayan, ancak pankart nedeniyle Rektörlük ve Valiliğin işbirliği ile Emniyet tarafından soruşturma açıldığını ifade eden Genlik Muhalefeti, açıklamasında şunları kaydetti:

"'İZİNSİZ' DEDİKLERİ KAZANILMIŞ HAKLARDIR"

"Türkiye’nin bir çok üniversitesinde gençlerin yıllardır direnerek, bedel ödeyerek kazandıkları haklar olan kampus içersinde bildiri dağıtma, afiş asma, stand açma, pankart asmak gibi faaliyetler soruşturma nedeni olabiliyor. Ege Üniversitesi Gençlik Muhalefeti olarak hem bizim hem de üniversite içerisinde faaliyet yürüten bütün kurumların, senenin başından beri yaptıkları bütün faaliyetlere üniversite yönetimi ‘izinsiz’ diyerek soruşturma yağdırıyor."

"REKTÖRLÜK VE VALİLİK İŞBİRLİĞİNDE"

"Okul içerisinde yürürken sizi gördüğünde heyecanla cebinden kalemini kâğıdını çıkartıp attığınız adımı, selam verdiğiniz insanı not alan kendini bilmez kuklaların Ege Üniversitesi’ne ve İzmir Valiliğine ulaştırdığı ‘bilgilerle’ her geçen gün açılan soruşturmalara bir yenisi daha ekleniyor.


"Bugüne kadar açtığımız stand ve astığımız afişlerden dolayı arkadaşlarımıza birçok soruşturma açılmışken bunlarda yetmezmiş gibi ‘Diktatörler sokakta devrilirler’ yazılı pankartımıza da Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve İzmir Valiliği işbirliğiyle hem okul soruşturması hem de Emniyet tarafından soruşturma açıldı. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu binası önüne Ege Üniversitesi Öğrencileri tarafından çizilen Haziran Şehitleri duvar resminden dolayı birçok arkadaşımız rektörlük tarafından ifadeye çağırıldı."

Kaynak: dokuz8haber