Ege Üniversitesi'ne emniyet müdürünün atanmasına tepki gösteren Prof. Dr. Nilgün Toker, Ege Üniversitesi’nin 2015 yılından bu yana Valilik kontrolünde olan yarı açık cezaevi olduğunu belirtti. 

İzmir Ege Üniversitesi’ndeki güvenlik konularıyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya’nın Ege Üniversitesi'ne Emniyet Müdürü olarak atandığını duyurmuştu. Uygulamadan öğrencilerinde memnun olduğunu savunan Budak, öğrencilerin bu haliyle güvende olduğunu belirtmişti. 

'ÜNİVERSİTE DEĞİL CEZAEVİ'

Türkiye’de ilk kez uygulanan uygulamaya tepki gösteren Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Dr. Nilgün Toker, üniversitenin 2015 yılında Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayından sonra Valiliğe teslim edildiğini söyledi. Ege Üniversitesi’nin 2015 yılından bu yana Valilik kontrolünde olan yarı açık cezaevi olduğunu aktaran Toker, emniyet müdürü atanmasının üniversitenin durumuna yakışır bir durum olduğunu belirtti.
 
“Ege Üniversitesi’ne Emniyet Müdürü atamak ne demek” diye soran Toker, uygulama ile birlikte Üniversite’nin Valiliğe bağlı bir cezaevi olduğunun adının konulması suretiyle kabul edildiğini kaydetti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı