Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi yemekhanesi "Sağcı ve solcu öğrenciler kavga ediyor" gerekçesiyle duvarla ortadan ikiye bölündü.

DTCF'deki duvar, bu öğretim yılının başında örüldüğünden bu yana, 'ülkücü öğrenciler' bir tarafta, diğer öğrenciler ise duvarın öbür kısmında yemek yiyor.

Evrensel gazetesinden Uğur Erman ve Onur Rumet Kaya'nın haberine göre, geçen yıl yemekhanede üniversite öğrencilerinin astığı YÖK afişinin ülkücüler tarafından sökülmesi sonrası yaşanan olaylar sebebiyle bu yıl üniversite yönetimi ve dekanlık böyle bir uygulamaya gitti. Yaşanan tartışmanın çatışmaya dönmesinin ardından fakülteye çevik kuvvet polisleri girmişti. Olayın ardından çok sayıda öğrenci çeşitli cezalarla ya okuldan uzaklaştırılmış ya da okulla ilişiği kesilmişti.

Üniversite yönetiminin neden ördüğü bilinmeyen duvarın öğrencileri de bölmesi tartışma konusu olurken, Fakülte öğrencileri ise duruma tepkili.

‘DUVAR ÇÖZÜM DEĞİL, KUTUPLAŞMA YARATIYOR'

Antropoloji 2. Sınıf Öğrencisi Melisa Yağcı, “Arka kantinden yemekhaneye giren ülkücülerin orta bahçe öğrencilerini görmemesi için yapılmış bir çözüm olarak düşünülmüş. Duvarın olması ayrı düşüncedeki öğrencileri kışkırtıyor ve kutuplaşmalarına sebep oluyor” dedi. Durumun yemekhane çalışanları için de bir zorluk olduğunu söyleyen Yağcı, 'orta kantin' ve 'arka kantin' çatışmasının farklı alanlara yayıldığını ve bunun yakında sınıflarda da başlayacağını ifade etti.

İsmini söylemek istemeyen Psikoloji bölümü öğrencisi, okulda sürekli iki taraflı bir çatışma olduğunu, bunun faturasının da sadece yurtsever-demokrat öğrencilere kesildiğini söyledi. “Bu dekanlığın kimden taraf olduğunu gösteriyor. İktidarın üniversite üzerinde kurduğu baskıyla bağlantılıdır. Seçim arenalarında birbirleriyle atışan sağ siyasetlerin, DTCF’de birlikte hareket ettiklerini görüyoruz” dedi ve bu yaklaşımı samimi bulmadığını dile getirdi.

‘FİŞLEME POLİTİKASI’

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğrencisi Çağla, “Benim gözümde bu olay, öğrencileri tamamen ayrıştırma ve fişleme politikasıdır” dedi. Çözümün dekanlıkta olmadığını söyleyen Çağla, “Duvarın yıkılması çözüm getirmez. Bu yaşananlar öğrencilerin dayanışmasıyla çözülür” diyerek duruma tepkisini gösterdi.