Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) dersler bir kez daha tatil edildi. Önce bir gün olduğu belirtilen tatil Dekanlık tarafından yapılan duyuru ile seçim sonrasına kadar uzatıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Ziya Gökalp Caddesinde biri DTCF'li iki üniversite öğrencisinin ülkücüler tarafından bıçaklanmasından sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde başlayan olaylar durulmuyor.

Pazartesi günü sabah saatlerinde yine ülkücüler, öğrencilere küçük çaplı sözlü saldırılarda bulunmuş kısa süreli tartışma sonrasında okula polis girmişti. Olayın ardından Dekanlık okulu iki gün tatil etmişti.

Evrensel'de yer alan habere göre, tatil süresinin bitmesinin ardından dün DTCF'de dersler yine başlayamadı. Sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler ülkücülerin, bıçakladıkları öğrencilere ithafen "Geçmiş olsun" yazılı bir pankart astıklarını gördü. Bu pankartı indirmek isteyen öğrencilere yine çevik kuvvet polisleri engel oldu. Ülkücülere hiçbir müdahalede bulunmayan polis, üniversite öğrencilerine saldırdı. Sıkılan biber gazından etkilenen ve hafif yaralanan öğrenciler oldu. Yaşananların üzerine dekanlık yine fakülteyi bir günlüğüne tatil etti. Son alınan karar, DTCF'de bu eğitim döneminde 10. tatil kararı oldu.

Ancak ilerleyen saatlerde dekanlıktan yapılan duyuruyla okul seçim sonrasına kadar tatil edildi. Duyuruda şunlar ifade edildi:

“2014-2015 Öğretim yılı lisans dersleri 27.05.2015 tarihinde sona ermiştir. Yarıyıl sonu sınavları 09-18.06.2015 tarihleri arasında; Bütünleme sınavları 22-28.06.2015 tarihleri arasında yapılacaktır. 28.05.2015-08.06.2015 tarihleri arasında kampüse lisans öğrencileri alınamayacaktır.