Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylar sırasında polisin gözaltına aldığı 62 öğrenciden 40'ı serbest bırakılırken,  22 öğrencinin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

Dicle Üniversitesi'nde 15 Nisan sabahı Bilge Gençlik Kulübü üyesi olduğu belirtilen 30-40 kişilik bir gurubun, Mimarlık Fakültesi önünde stant açan öğrencilere bıçaklı, sopalı gerçekleştirdikleri saldırının ardından basın açıklaması yapan öğrencilere polis de sert müdahalede bulunmuş ve 62 öğrenciyi gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve gece geç saatlere kadar ifadeleri alınan öğrencilerden 11'i yapılan sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde de 29 öğrenci daha serbest bırakılırken, 22 öğrencinin ise ifade işlemleri devam ediyor.

BDP GENÇLİK MECLİSİ'NDEN PROTESTO ÇAĞRISI

BDP Diyarbakır Gençlik Meclisi de, Dicle Üniversitesi'ndeki polis saldırısını ve gözaltıları protesto etmek için emniyet önünde eylem yapma çağrısında bulundu.

Meclisi, yaptığı yazılı açıklama kentteki gençleri, Rojava'ya karşı yürütülen politikalar ve kazılan hendekleri protesto etmek için Dicle Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı açıklamaya yapılan müdahaleyi protesto etmeye çağırdı.

Polis müdahalesi ve öğrencilerin darp edilerek, gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla tüm gençleri eyleme çağıran meclis, dün akşam saatlerinden bu yana gözaltına alınan gençlerin aileleri ile arkadaşlarının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemi devam ettireceklerini duyurdu. Meclis, tüm gençleri Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya çağırdı. (ANF)