Antalya’da bir okulda, din dersi öğretmeninin farklı din ve kültürlerde cenaze törenlerini anlatmak adına, Budizm inancının onlarca farklı cenaze geleneği arasından akbabaların cesetleri parçalayarak yediği görüntüleri izlettirmesi öğrencilerin tepkisini çekti.

Psikolojileri bozulan öğrenciler durumu velilerine anlattı; velilerden şikayet gelince de okul hakkında inceleme başlatıldı.

diken.com'un yer verdği habere göre, Antalya’daki 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayda; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayhan Bağdatlı’nın farklı din ve kültürlerde cenaze törenlerini konu alan ders için seçtiği belgeselde, bir Budist cenaze töreninde, akbabaların cesetleri parçalayarak yediği görüntüler yer alıyordu. Görüntülerde, Budist rahiplerin çıplak insan cesetlerini parçalara ayırması, akbabalar için hazırlanan araziye bırakması ve akbabaların da bu parçaları yediği görülüyordu.

12-O sınıfındaki bu dersin ardından birçok öğrencinin psikolojisi bozulurken,veliler öğretmeni şikayet etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlatırken, okula yarın müfettiş gönderilecek.

Budizm inancı farklı coğrafyalarda farklı şekillerde uygulanıyor. Budist inancına göre ölümden sonra yeni bir hayat başladığına inanılırken, bazı yerlerde cesetler doğaya sunulabiliyor.