Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat sürecinde mağdur olup da istifa eden öğretmenlerin yeni uygulamayla yeniden görevlerinin başına dönebileceğini açıkladı.

Halktan ciddi anlamda imam hatip ve meslek lisesi talebi olduğunu söyleyen Avcı, 'Anadolu Lisesine gidemeyen meslek lisesine gidiyor' algısının yanlış olduğunu belirtti. Avcı, ayrıca 2014-2015 yılında dershanelerin kapatılacağı bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Mağdur olan öğretmenlerimiz yeniden görevine dönebilecek. Durumları netleşmemiş olan öğretmenlerimize hem de çalışanlara haklarını hatırlatmak için böyle bir düzenleme yapıldı. Öğretmenlerimiz tekrar çalışmaya başlayabilecek. Kesin bir sayı veremiyoruz, çünkü bir kısmı çalışmaya başlamıştı zaten.

Meclis kapanmadan önce çıkarılan son torba kanununda böyle bir düzenleme yapıldı. Son yapılan yasal düzenlemeyle mağdur olan, görevinden ayrılan, istifa eden öğretmenlerimiz görevlerine dönebilecek" şeklinde konuştu.

MESLEK LİSELERİ VE İMAM HATİP

"Kamuyounda anadolu liselerine giremedikleri için öğrenciler meslek liselerini tercih ediyor gibi yanlış bir yargı var" diyen Avcı, "Okul türlerinin azaltılması için yapılan çalışmalar çerçevesinde düz olarak adlandırılan liselerin anadolu veya meslek liselerine dönüştürüldü ve 3 yıldır yapılan bu çalışma bugün büyük ölçüde sonuçlandırıldı.

Yeterli puanı alamadığı için değil, zaten tercihleri anadolu liseleri dışında olan çocuklarımız için pek çok kontenjean var. Kamuyoundaki 'anadolu lisesini kazanamayan meslek lisesine gider' algısı yanlış bir algı. Pek çok aile için meslek liseleri, imam hatip liseleri birinci önceliktir. Halktan ciddi anlamda imam hatip lisesi talebi var. Özellikle kız imam hatip liseleri konusunda ciddi bir talep var. Bazı aileler ancak böyle bir uygulama olursa kızlarını okula göndermeye razı oluyor. Anadolu liselerinde bir kontenjan sorunumuz yok." şeklinde konuştu.

DERSHANELER NE ZAMAN KAPATILACAK?


Dershaneler kapatılacak bunda herhangi bir değişiklik yok ancak ne zaman kapatılacağı merak konusuydu. Avcı bu konuda yasal düzenleme gerektiğini ifade etti.

Avcı, "Meclis açılır açılmaz bu yasal düzenleme yapılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dershanelerin kapatılacağını ilk defa 3 yıl önce söylemişti. Bir yıl da meclis yasayı çıkardıktan sonra geçecek. Yani 4 yıllık bir zaman dilimi var. Bu, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için yeterli bir süre. Bu süreçte hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Arsa kredi kolaylıkları gibi teşvikler öngörüyoruz" şeklinde konuştu. (ntvmsnbc)