Yaklaşık 17 milyon öğrenci ile 800 bin öğretmenin ders başı yaptığı 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başladı. İlk ders zilini çalan Bakan Avcı, gelecek yıl dershanelerin önemli bölümünün özel okula döşüneceğini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013- 2014 eğitim öğretim döneminin açılışında, özel dershanelerin gelecek yıl büyük bir çoğunluğunun özel okula dönüşmüş olacağını açıkladı. 17 milyon öğrencinin ve 800 bin öğretmenin ders başı yaptığı yeni eğitim-öğretim dönemi Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda Bakan Avcı'nın da katıldığı törenle açıldı. Bakan Avcı tarafından çalınan zil ile birlikte öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.

'GENÇLERİMİZ DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ YETİŞECEK'

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni eğitim yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, "İstiyoruz ki, bu ülkenin, milletin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, geleceğimizi teslim edeceğimiz nesiller, çok daha nitelikli, çok daha vasıflı olsun, hayata çok daha güçlü bir şekilde hazırlansın" dedi. Erdoğan şu mesajı verdi: "İnanıyorum ki, hükümetimizin son 10 yıl içinde eğitime yaptığı yatırımlar sayesinde, gençlerimiz çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha aydınlık düşünceli yetişecek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında son derece değerli katkılar sağlayacaklardır."

LİSE SONDA TEK DERSTEN KALANA SINAV HAKKI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tek dersten başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine tek ders sınavına girme hakkı getirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan "tek ders sınavı" konulu genelgede, ortaöğretim kurumlarının 2012-2013 eğitim öğretim yılı sürecinde gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme uygulamaları sonucunda az sayıda da olsa son sınıf öğrencisinin tek dersten başarısızlıkları nedeniyle mezun olamadıklarının tespit edildiği belirtildi. Tek dersten başarısızlığı nedeniyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin, başarısız olduğu dersin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde, tek ders sınavına alınmaları kararlaştırıldı. (Sabah)