Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Gençlik Kolları Yönetimi 68 Devrimci Gençlik Hareketi Önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için, idam edilişlerinin 45’inci yıldönümünde farklı bir anma düzenledi. Kuşadası sahil bandında Deniz Gezmiş ve yoldaşları için koşan CHP’li gençler denize karanfil bıraktı.

Ünlü şair Can Yücel, Deniz Gezmiş için yazdığı “Mare Nostrum” adlı şiirde, “En uzun koşuysa elbet Türkiye’de de Devrim / O, onun en güzel yüz metresini koştu” diyordu.

CHP Kuşadası gençliği Deniz Gezmiş ve mücadele arkadaşlarının idam edilişlerinin 45’inci yıldönümünde bir anma düzenledi. Anma kapsamında Kuşadası sahil bandı boyunca koşan gençler, yarışı birinci tamamlayan kişiye Gezmiş ve arkadaşlarının yer aldığı bir tablo hediye etti.

Anmada konuşan Kuşadası CHP Gençlik Kolları Başkanı Asya Alp, gençliğin Deniz Gezmiş ve mücadele arkadaşlarının yolundan ilerlediğini belirterek “Ülkemizin tam bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden devrimci önderlerimiz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 45’inci yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Onlar bundan 45 yıl önce Amerikan Emperyalizmi ve onların Türkiye’deki iş birlikçilerine karşı mücadele verdikleri için idam edildiler. Bugün bizler hala onların fikirlerini yaşatıyor, o yolda yürüyoruz. Biz onların yolunda hınçla sıkılmış bir yumruk gibi ayaktayız” dedi. (Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası)