Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) İzmir şubesi, Ege Üniversitesi Rektörü Beril Dedeoğlu’na açık bir mektup yazarak, öğrencilere uygulanan cezalarla ilgili, “Neden öğrencilerinize bu kadar düşmansınız?” diye sordu.

Sık sık öğrenci eylemlerine müdahaleler ve disiplin soruşturmalarıyla gündeme gelen Ege Üniversitesi’nin rektörü Dedeoğlu’na hitaben yazılan mektupta, yönetimin öğrencilere ceza verme ısrarı eleştirildi.

Öğrencilere yönelik uzaklaştırma cezalarının tamamına idari mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten ÇHD, Dedeoğlu’nun bu kararların hepsine itiraz ettiğine dikkat çekti

Mektupta, “Bu itirazlara belki de yasal bir hakkın kullanımı olarak bakıp geçebilirdik. Ancak, anlayamıyoruz; neden öğrencilerinize bu kadar düşmansınız? Onları okuldan uzaklaştırmak için bu kadar çabayı neden sarf ediyorsunuz?” diye soruldu.

Dedeoğlu, darbe girişiminin ardından Ege Üniversitesi rektörlüğüne getirilmiş, eski rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun ‘FETÖ’ gerekçesiyle kamudan ihraç edilmişti.

Dedeoğlu’na açık mektubun tam metni şöyle: