Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri, Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini bekliyor.

Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin  talebi üzerine açılan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri, Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü ilk öğrencilerini almak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nden yapılan açıklamaya göre bu yıl ilk olarak Ek Kontenjan kitapçıklarında yer alacak Bölüm 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında eğitim öğretime başlamaya hazır.

20 Eylül 2013 tarihinde yayınlanacak olan Ek Kontenjan kitapçıkları ile üniversitelere kayıt için müracaat edecek öğrenciler Düzce Üniversitesi’nde bu bölümü tercih edebilecekler.

İlk yıl kontenjanı 20 olarak bildirilen bölümde öğrencilere Adıge Dili ve Edebiyatı yanında Rusça dersleri de verilecek.

Bölümün amacı öğrencileri iyi bir Adıgece eğitimi ile beraber seçmeli dersler ile Dilbilimi (Linguistics)veya Toplumdilbilimi (Sociolinguistics) alanlarına yönlendirmek. Diğer bir deyişle, öğrenciler dilbilimi üzerine veya dil ve toplum ile ilgili sosyal araştırmalar yapmaya odaklanabilecekler. Bölümün eğitim programı dil eğitimine temel teşkil edebilecek ikinci veya yabancı dil kazanımı ile ilgili dersler de içeriyor.

Müracaat etmek isteyenlerin bu yıl yayınlanacak Ek Kontenjan başvuru tarihlerini kaçırmaması gerekiyor. İleriki yıllarda Yüksek lisans ve Doktora programlarının açılması da düşünülen Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümü için öğrencilerin bu sonbaharda başvuru yapmaları gerekiyor.

Düzce Üniversitesi 10 Fakültesi, 3 Enstitüsü, 4 Yüksek okulu, 9 Meslek Yüksek okulu ve diğer akademik birimleri ile her geçen gün büyüyen ve değer üreten bir Devlet üniversitesi. Merkez kampüsü Konuralp Yerleşkesinde bulunan üniversite hakkındaki ayrıntılı bilgilere www.duzce.edu.tr adresinden ulaşabiliyor. (Guşıps)