İstanbul Çerkes Derneği tarafından Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen kültür programında Çerkes çocuklar hazırladıkları özel çalışma ile anadilin yaşatılması gerekliliğine vurgu yaptı.

İstanbul'da yaşayan Çerkesler ve Çerkes kurumlarının yöneticileri, 14 Mart Adığe-Çerkes Dili Günü'nün yıl dönümü çerçevesinde Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde ''Adığe Dili Günü Kutlama Programı''nda bir araya geldi. İstanbul Çerkes Derneği'nin çalışması olan programda Çerkesce şarkılar söylendi, şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

İstanbul Çerkes Derneği Başkanı Tuğuj Halis Din, Çerkesce yaptığı konuşmasında, ''Anadilimizin yaşatılması adına çocuklarımızın yapmış olduğu vurgu hepimizi çok duygulandırdı. Programa olan ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bu güzel çalışma, anadil hocalarımız Alaadin Bayram ve Cihat Ulus'un özel çabasıyla ortaya çıktı. Hocalarımızı, çocuklarımızı ve İstanbul Çerkes Derneği'nin emektar gençlerini tek tek kutluyorum'' diyerek duygularını dile getirdi.