Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde, akşam saatlerinde bir grup Abant KYK Erkek Yurdu'nda kalan Kürt öğrencilere bıçakla saldırdı.

ETHA'nın haberine göre, üniversite içerisinde stand açan Kürt öğrencileri taciz eden ülkücü bir grup öğrenci, akşam saatlerinde ise Abant KYK Erkek Yurdu'nda kalan Kürt öğrencilere bıçakla saldırdı. Saldırı sonrasında 4 öğrenci yaralandı.

POLİS GÖZALTINA ALDIĞI SIRADA SALDIRI

Saldırının ardından çıkan arbedede polis Kürt öğrencilere biber gazı sıkarak 20'ye yakın öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler karakola götürülürken yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından tekrar saldırdı. Habere göre, Kürt öğrencilere biber gazı sıkan polisin, saldırgan ülkücü gruba ise herhangi bir müdahalede bulunmadı.

ASTIM HASTALARINA DA BİBER GAZI

Polisin gözaltına aldığı öğrenciler arasında astım hastası olan ve biber gazından ötürü sağlık durumu iyi olmayan öğrencilerin de olduğu öğrenildi. Yine, son saldırının ardından kendilerinden haber alınamayan Kürt öğrencilerin olduğu da bildirildi.

'EVDEN ÇIKAMIYORUZ'

ETHA'ya bilgi veren bir öğrenci, Kürt öğrenciler polis tarafından darp edilerek gözaltına alınırken saldırganların ellerinde palalarla Bolu sokaklarında dolaştığını söyledi. Çok sayıda Kürt öğrencinin evden dışarı çıkamadığını ifade eden öğrenci, "Evlerimizde mahsur kaldık. Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Astım hastası olan arkadaşlarımızın durumu çok ciddi." dedi.