Bolu’da Gençlik Kültür Evi’ndeki “25 Kasım Kadına Şiddet ile Mücadele Günü” etkinliğine hazırlık toplantısından çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi kadın öğrencisi A.G’ye ırkçı bir grup saldırıda bulunuldu.

Toplantıdan çıkan A.G.‘yi takip eden saldırganlar Bolu Büyükcami Mahallesi Taşhan civarında yolunu kesti.

A.G.’nin kolunu kıvıran saldırganlar, boğazını sıkarak “tekbir” getirmesini istedi.

Aynı zamanda cinsel tacizde de bulunan saldırganlara direnen A.G. “Taciz Var” diyerek bağırmaya başladı. Sesleri duyan birkaç vatandaşın geldiğini gören saldırganlar kaçtı.

A.G kendisine saldıranları tanıdığını, saldırganların Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde okuyan F. K., İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyan O. Ç., Eğitim Fakültesi’nde okuyan M. K. olduğunu ifade etti.

Saldırının "25 Kasım Kadına Şiddet İle Mücadele Günü"ne hazırlanırken yapılmasının rastlantı olmadığını ifade eden A.G, geçtiğimiz günlerde O.A. adlı arkadaşının da yine Büyükcami Mahallesi Taşhan civarında kolunun kırıldığını söyledi.

“KİMLERİN ÖFKE DOLU GÖZLERLE BAKTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

A.G. ve arkadaşları faillerin yakalanması ve cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundular ve şöyle konuştu:

“Saldırılar bizi yıldıramaz. 25 Kasım’da tüm kadınlar için meydanlardayız. 3 faşist tarafından sözel ve fiziksel saldırıya uğrayan, darp edilen arkadaşımız için ve ataerkil sistemde ötekileştirilen, ikincileştirilen, şiddete, tecavüze uğrayan, yaşam hakları ellerinden alınan her kadın için sizleri 25 Kasım'da meydanlara bekliyoruz”.

“Kimlerin saldırdığını biliyoruz” diyen kadın öğrenciler “Kimlerin bize öfke dolu gözlerle baktığını çok iyi biliyoruz. Ellerini kollarını sallayarak gezdiklerine şahit olduk. Er geç hesap verecekler. Bu nefreti durdurmak, ayrımcılığı yenmek için 25 Kasım’da meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

Bolu'daki sol partiler, kadın oluşumları ve kitle örgütleri saldırganları isim ve fotoğrafları ile sosyal medya üzerinden teşhir ettiler.

(Esra Fakıbaba / Demokrat Haber Bolu)