İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi’nin ardından okul yönetimlerini eleştiren bildirilere Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

Bildiri, metnin bazı bölümlerinin çizildiği ve idare tarafından incelendiğine dair damga ile öğrencilerin eleştirilerini dile getiriyor.

Çizgili bölümlerin dışında şu cümleler okunuyor:

"Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak giriştiğimiz ................. etkinliklikler........... idareciler tarafından destek gör(me)mektedir. Okulumuzda .............. hiçbir ............... problem ............... bulunmamaktadır. Etkinliklerimize .............. kesinlikle .................. sansür ..................... uygulanmamaktadır. Kulüp faaliyetlerimiz ................. özgürce ............... gerçekleşmektedir. Son olarak ............... proje okulları ........... öğrencilerinin ................. yaptıkları ..................... yanlışlıklarından ................. derhal ..................... dönmelerini ............. tavsiye ediyoruz” ifadeleri yer alıyor.”

Bildiriye eklenen notta “Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşunda geçmişi özleyenlerle, Fikret'in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız” deniyor.

(Kaynak: Bianet)