İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Vefa, Notre Dame de Sion gibi Türkiye'nin köklü liselerin desteği ile devam eden lise protestoları Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Lütfi Erdoğan’ın Habertürk’teki haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz” sözlerinin ardından il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Uyarı yazısında, liselerde yayınlanan bildirilerin öğrenci ve veli kaynak olmadığını iddia eden Tekin, “Bazı siyasi çevreler ve STK’lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında Tekin şöyle dedi:

“Güzide kurumların isimleri siyasi çıkar amaçlı kullanılmaktadır. Dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir. İzin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden bu mahiyette siyasi içerikli bildiri yayınlanması suçtur. Niyet provokatif ve öğrencilerin istismarına yöneliktir.”

Tekin okul yönetimlerinden de ayrıca "bildiri yayınlayanlar" ve "bunlara katılanlar" hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını talep etti.