Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlığın okullardan "Kuran ve Peygamberin Hayatı" dersini tercih eden öğrencileri sormasının, öğretmen dağılımını yapabilmek amacıyla olduğunu öne sürdü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Avcı, “Biz sadece din dersi veya seçmeli Kuran dersi veya peygamber efendimizin hayatı ile ilgili değil bütün seçmeli derlerimizde nerede kaç öğrenci seçiyor bunları bilmek durumundayız" dedi ve şunları söyledi:

"İzmir'de zannediyorum bu sorduğunuz soruya ilişkin bir çalışma yapılmış. Paris’te olduğumuz için fazla ayrıntılarını bilemiyorum ama biz bütün seçmeli derslerde hani okullarda hangi derslerin seçildiğini, öğretmen dağılımını ona göre yapabilmek için bilmek zorundayız. Bilmemiz lazım ki hangi illerde hangi okullarda hani seçmeli dersler ağırlıklı olarak 2 yıldır seçiliyor, bunu bilirsek eğer o illerde o seçmeli derslerin öğretmenlerini istihdam daha rasyonel hale gelecek. Bunun için yapılan çalışmalardır. Bunu art niyetli bir çalışma olarak görmek de yanlış, hangi okullarımızda hangi derslerin ne kadar seçildiğini bilmek zorundayız. Öğretmen istihdamı rasyonel bir biçimde planlayabilmek için bunları bilmek zorundayız."