Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla açığa alınan Eğitim Sen’li öğretmenler ve Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporcuları Kulübü, Diclekent semtindeki Eğitim Sen 2 No'lu Şube önünde bir araya gelerek, şehir merkezinde bisikletle eylem yaptı.

Görevden almaların yanı sıra öğretmenlere dönük saldırı ve tutuklamaları protesto eden grup, Ofis semtindeki Eğitim Sen 1 No'lu Şube önüne kadar geldi.

BAŞAK DEMİRTAŞ DA KATILDI

Bisiklet turuna öğrencilerin yanı sıra kendisi de öğretmen olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş çocukları ile birlikte katıldı.

Eğitim emekçileri, "Diyarbakır uyuma öğretmenine sahip çık", “Zafer direnen emekçiklerin olacak”, “Direne direne kazanacağız” slogan ve zılgıtları eşliğinde tur attı. Diyarbakır turu yapan eğitim emekçilerine halk da korna ve alkışlarla destek verdi.



GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

Öte yandan, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin evlerine yapılan baskında gözaltına alınanların sayısı 16'ya yükseldi.

Gözaltına alınanlar arasında 2 ve 4 aylık bebek sahibi anneler ile pankreas kanseri bir öğretmen de bulunuyor.

Gizlilik kararı alınan soruşturmada, öğretmenlerin ne ile suçlandığı öğrenilmezken, öğretmeler 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmeyecek.