Ankara Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Cebeci ve Tandoğan Yerleşkeleri'nde eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde de eğitime 2 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

CEBECİ'DEKİ NEWROZ KUTLAMASINA SALDIRILMIŞTI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu'nde bugün kutlanmak istenen Newroz'a özel güvenlik birimleri bıçaklı saldırı düzenlerken, bir öğrenci yaralanmıştı. Olaylar kampuse polisin girmesiyle devam etmiş, kampus içerisine çok sayıda gaz bombası atılmıştı.

HACETTEPE'DEKİ POLİS ŞİDDETİ KINANACAKTI

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü öğrencileri de, 18 Mart’ta yaşanan polis şiddetini protesto etmek için 21 Mart günü saat 12:00'de Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak Rektörlük Binası’na kitaplarıyla yürüyeceklerdi. Rektörlük ise bu kararla aynı, Beytepe yerleşkesinde eğitime 2 gün ara verdiğini duyurdu.

REKTÖRLÜK ÖNCE "UYARDI"

Eğitime ara verildiğini duyurmadan önce rektörlük tarafından yapılan bir önceki açıklamada "eylem duyumları alındığı" belirtildi ve "Öğrenci arkadaşlarımızı, önceden izin alınmamış etkinliklere katılmamaları konusunda uyarırız" denildi:

 "21 Mart 2013 tarihinde Üniversitemizde bir yürüyüş yapılacağı duyumu alınmıştır. 5 Eylül 2012 tarih ve 306 sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı gereğince düzenlenecek etkinliklerde 48 saat önceden izin alınması gerekmektedir...

21 Mart 2013 tarihinde Üniversitemizde bir yürüyüş yapılacağı duyumu alınmıştır.

5 Eylül 2012 tarih ve 306 sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı gereğince (Kişi ve Grupların Üniversitemizde Düzenleyecekleri Etkinliklerde Uyulacak Kurallar) düzenlenecek etkinliklerde 48 saat önceden izin alınması gerekmektedir.

Öğrenci arkadaşlarımızı, önceden izin alınmamış etkinliklere katılmamaları konusunda uyarırız."

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bu açıklamanın ardından Rektörlük tarafından yapılan diğer açıklama ile Beytepe kampüsünde eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi. Ara verilmesine yönelik herhangi bir gerekçe açıklanmazken, bu kararın arkasında yatan nedenin öğrencilerin yarın yapacakları eylemi engellemek olduğu anlaşılıyor.

Rektörlük tarafından yapılan 2. açıklama şu şekilde:

"Beytepe Yerleşkemizde 21 ve 22 Mart 2013 (Perşembe ve Cuma) günlerinde sadece lisans öğrencilerimiz için eğitime ara verilmiştir."