Üniversitelerde KHK’larla başlayan ihraçlara karşı çeşitli kentlerde kurulan Dayanışma Akademileri’ne Ankara da ekleniyor. Ankara’da da Dayanışma Akademisi kuruluyor. Ankara Dayanışma Akademisi’nin (ADA) açılışı, 8 Ocak 2017’de (Pazar) saat 14.00’da, Ankara Konur Sok. no: 4’te bulunan Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Ankara Dayanışma Akademisi; barış, özgürlük ve insanca yaşam talepleri nedeniyle ihraç edilen, görevinden uzaklaştırılan ve hak ihlallerine maruz kalanların; iktidarın baskıcı politikalarına karşı sesini yükseltmeyi hak sayanların; akademiyi yalnızca üniversite kampüslerinin duvarları içinde görmeyenlerin dayanışma, mücadele amacıyla kuruldu.

"Yeni bir KHK ile tanıdığımız, bildiğimiz, insanca bir yasam isteklerine ve umutlarına tanık olduğumuz pek çok kişi işinden edildi. Öfkeliyiz, daha güçlü bir şekilde dayanışacağız ve kazanacağız" çağrısını yapan akademisyenlerin kurduğu ADA’nın açılışı saat 14.00’da.

Açılış konuşmalarını Aysun Gezen, Hakan Koçak ve Veli Saçılık’ın yapacağı etkinlikte “Neden, nasıl Dayanışma” başlıklı bir forum da yapılacak. Barış İçin Akademisyenler Eskişehir Müzik Topluluğu’nun konseriyle devam edecek olan etkinlik kokteylle sona erecek.