30 Alman ilkokulunda çocuklara 'mutluluk' dersi veriliyor. Derslerde çocuklara istedikleri her şeye sahip olamayacakları öğretiliyor.

Aachen-Oberforstbach İlkokulu'nda çocuklara mutluluk dersi de veriliyor. Okulun müdiresi Maria Schiefer, okullarında 2008 yılından beri çocuklara mutluluk dersi verildiğini söylüyor. Almanya genelinde toplam 30 okulda mutluluk dersinin verildiğini hatırlatan Schiefer, Almanya'da günümüzde stres ve başarı baskısının bireyler arasındaki ilişkiyi olumsuz etkilediğini belirtiyor. Ebeveynlerin ve çocukların eve geç geldiğini, hazır yiyecekler tükettiğini ve stresli olduklarını anlatan Schiefer, bireylerin gündelik hayatta yaşadıkları hakkında da konuşmadıklarını söylüyor.

EŞYA ÇOCUĞU MUTLU ETMİYOR

Cep telefonu, bilgisayar ya da televizyon gibi modern çağın gereçlerinin çocukları mutlu etmediğini vurgulayan eğitimci Schiefer, 'Bundan çok daha önemlisi ailelerin çocuklarıyla birlikte film seyretmeleri ya da kitap okumalarıdır' diye konuşuyor. BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in yaptığı araştırmalar, Almanya'da çocukların diğer ülkelerdeki çocuklara oranla daha mutsuz olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre her yedi çocuktan biri hayatından memnun olmadığını dile getiriyor.

ALMAN ÇOCUKLAR MUTSUZ

Eğitimci Schiefer'e göre mutlu çocuklar diğer çocuklarla iyi ilişkilere sahip, yaşadıkları çevrede kendilerini güvende ve iyi hissediyorlar. Mutlu çocuklar, hayatta istedikleri her şeye sahip olamayacaklarını kavrıyorlar. Eğitimci Schiefer, 'Bir çocuğun istediği her şeye sahip olamayacağını anlaması, mutluluğun, memnuniyetin en temel parçası' diye konuşuyor.

©Deutsche Welle Türkçe