Türkiye’nin önemli aydınlarından Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, kurduğu Matematik Köyü’nün başarılı bir noktaya gelmesinin ardından şimdi de Felsefe Köyü’nü açmaya hazırlanıyor.

Radikal gazetesinden Can Gürses, "Köy Enstitüleri 2.0 mı geliyor?" başlıklı yazısında Felsefe Köyü'nün kurulacağını bildirirken, yazısında konuya ilişkin olarak şu bilgileri aktardı:

"[...]Ali Nesin ve Matematik Köyü bir süre önce yeni bir adım daha atmaya karar verdi. Artık başarısını ve rüştünü ispatlayan Matematik Köyü, artık yeni bir oluşum hazırlığında: Çok yakında hedef Felsefe Köyü’nü kurmak!.. Plan ve projesi hazır bile.

Amaç, katılımcıların Matematik Köyü deneyimleri süresince zaten yaptıkları edebi ve felsefi tartışmaları ve öğrencilerin bu alandaki açlığını gidermeyi hedefleyen; onlara düşünmeyi, soru sormayı öğrenecekleri bir ortam yaratmak.

Bu süreçte karşılaşılabilecek engeller ve eleştiriler belli aslında... Daha önce Matematik Köyü’nü, kızlı erkekli kalınıyor diye bile topa tutanlar, hiç şüphem yok ki Felsefe Köyü’nü de eleştirecek hatta engellemeye çalışacaktır."

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Gitmek için tıklayınız.