Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Dost Eli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle yapımına başlanan Özel Statülü Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi'ni onaylamadıklarını açıkladı.

Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde yapılan okulun temel atma törenine Nabi Avcı'nın yanı sıra Alevi Bektaşi inancının temsilcileri, Alevi dedeleri, Alevi toplumunun kanaat önderleri, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz Dost Eli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sakine Tükek ile vakfın yönetim kurulu üyeleri katıldı.

16 dönüm arazi üzerine yapılan okula ilk tepkiler Alevi kurumlarından geldi.

İnsanhaber'den Gülşen İşeri’ye  konuşan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu böyle bir lisenin yapılacağını gazetelerden öğrendik diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Bu proje bize danışılmadan yapıldı, hiçbir bilgimiz yok. Oysa ki Alevi kurumları olarak bizlere danışılması gerekiyordu. Çünkü bu uğurda mücadele yürüten bizleriz. Bedel ödeyende... Alevi çalıştaylarına katılan da bizleriz. Bizlerle tartışılmadan böyle bir okulun yapılması iyi niyetli değil.

Lisenin içeriğinin ne olacağını da merak ettiğini söyleyen Kenanoğlu; "normal bir lise mi olacak yoksa Alevilere yönelik bir imam Hatip Lisesi mi? Bunlar önemli sorular bizim için. Bunları bilmiyoruz ve bilmedğimiz bir okulu da onaylamıyoruz" diye konuştu.

‘ALEVİ İMAM HATİBİ’ TEPKİSİ  

Hürriyet’ten Önder Öndeş’e konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş’ün tepkisi ise şöyle:

“Biz bu girişimi Alevi-Bektaşi inancının devlet güdümüne sokulması olarak değerlendiriyoruz. Bize bir tür Alevi İmam Hatip Lisesi gibi geliyor. Bize bir yer verilse ve kendi dede, babalarımızı yetiştirebilsek daha iyi olurdu.”