İTÜ mezuniyet töreni için binlerce öğrenci İTÜ Stadyumu’nda bir araya geldi. Öğrenciler stada yanlarında baret, gaz maskesi ve Gezi direnişi boyunca öldürülen direnişçilerin fotoğraflarıyla girdi.

Mezuniyet sırasında tribünlerde “Asistan kıyımına son -İTÜ Asistan Dayanışması”, “#direnasistan”, “en yandaş rektör bizimkisi”, öldürülen direnişçilerin fotoğrafının da yer aldığı “sabahın bir sahibi var sorarlar bir gün sorarlar” yazılı dövizler vardı.

Tören sürerken AK Gençlik üyesi yüz kişilik bir grup stada girip Tayyip Erdoğan fotoğrafının olduğu “Mezuniyet ? saat sürerse hükümet düşecekmiş :)” yazılı pankartı açmaya çalıştı. Özel güvenlikçiler her hangi bir müdahalede bulunmadı. Stadyumdaki binlerce öğrenci AK Gençlik üyelerini yuhaladı ve AK Gençlik üyeleri öğrencilerin tepkisi üzerine stattan ayrılmak zorunda kaldı.

Stattan çıkan AK Gençlik üyeleri bu sefer de stadın dışından içine doğru taş atmaya başladı ve tepki üzerine taş atmayı bıraktı.

Olayın ardından Rektör Mehmet Karaca konuşmasına başladı. Karaca konuşurken İTÜ’lü öğrenciler arkasını dönerek yuhaladı. “Rektör istifa” sloganları atan öğrenciler Gezi direnişine destek için pankartlar da açtı. “Rektör cevap ver AK Gençliği kim içeri aldı” yazılı dövizler de dikkat çekti. (sendika.org)