Genç Siviller de ikiye ayrıldı. Şimdi de Öz Genç Siviller rahatsız. AKP-Cemaat kavgasının ardından Genç Siviller’den ayrılan bir grup, “Öz Genç Siviller”i kurdu.

Taraf’tan Dicle Baştürk’ğn haberine göre, Genç Siviller de ikiye ayrıldı. AKP-Cemaat kavgasının ardından Genç Siviller’den ayrılan bir grup, “Öz Genç Siviller”i kurdu.

Logosu Converse ayakkabı olan Genç Siviller’e karşı olan Öz Genç Siviller’in logosu da ters Converse ayakkabı. Bakan çocuklarına uzanan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından bir bildiri yayınlayan Genç Siviller’in ardından, Öz Genç Siviller, karşı bildiri hazırladı.

“Genç Siviller’in bildirisinden rahatsızız” diyen Öz Genç Siviller, şu ifadelere yer verdi: Biz hâlâ aynı şarkıyı söylüyoruz! Demokrasi, özgürlük, eşitlik ve adalet. Her ‘birlikte yaşayalım’ şarkısında aynı nakarat. Hukuku çiğneyen de ayni şarkıyı söylüyor; adaletin peşindeki de. Komplo üstüne komplo uydurandan da aynı ses çıkıyor; şeffaf devlet, temiz siyaset diyenden de. Ama biz bu çelişkilerden çok sıkıldık! Bunalıyoruz... Mutlak iktidar benim, ‘karşı tarafı’ ezerim tavrından. Sıkıldık artık ‘Milli irade’yi yüceltip, gelen eleştiri oklarını o iradenin kalbine saplayan kibirli yapıdan. Sıkıldık artık ‘Laiklik elden gidecek’ söyleminin şekil değiştirmiş hali olan ‘Çözüm süreci zarar görecek’ tehditlerinden. Sıkıldık artık kör göze parmak gibi elinden dosyası alınan savcıları, yerleri değiştirilen polisleri duymaktan. Ve daha acısı da buna ses çıkarmayan, kraldan çok kralcı olan, hâlâ siyasetin yanındayız diye bağırıp artık holiganlaşan taraftarlardan. Peki biz kim miyiz? Otoriter dilin hakimiyetine teslim olmuş Genç Siviller’den rahatsız Öz Genç Sivilleriz! Ve biz bu şarkıyı sahiden ve inanarak söylüyoruz. Ve biz adaleti herkes için bekliyoruz!”

3H’DEN DE KARŞI AÇIKLAMA

Bu arada 3H Hareketi de (Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü), Genç Siviller’in bildirisine karşı bir açıklama yaptı. 3H Hareketi, “Bütün vatandaşları, güçler ayrılığının yıkılması pahasına siyasal iktidarı güçlendirmeye çalışanlara karşı, ‘düşmanıma karşı dostum’ demeden, haktan, hukuktan, insan haklarından, bireyden ve özgürlüklerden yana olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇ SİVİLLER’İN BİLDİRİSİ

Genç Siviller, operasyonun ardından “Bütün demokratları siyasetin üstünde yeni vesayet kurmaya çalışan yargı-polis cuntasına karşı ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ demeden, ‘fırsatçılık’ yapmadan, ilkeli bir karşı duruş koymaya çağırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.