Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sultangazi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mescitlerinde “Kitap okumaları ve kitap, makale, dergi tahlilleri yapma” adı altında propaganda yapmak için okul yönetiminden izin istedi. Okul yönetiminin izin vermemesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girerek, etkinliğe izin verilmesini istedi.  


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEVREYE GİRDİ

Geçtiğimiz hafta Sultangazi Anadolu Gençlik Derneği, Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sultangazi Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi’nin mescitlerinde etkinlikler yapmak için veliler aracılığıyla izin istedi, okul yönetimi ise bu isteği reddetti. Okul yönetiminden izin alamayan dernek daha sonrasında dilekçesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürdü. Sultangazi Milli Eğitim Müdürlüğü ise okul yönetimine gönderdiği 22/12/2015 tarih ve 13193528 sayılı “Olur” yazısında okul mescitlerinde “Kitap okumaları ve kitap, makale, dergi tahlilleri yapma” adı altında AGD’nin etkinlik düzenlemesine izin verilmesini istedi. Şube Müdürü Galip Uslu imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Anadolu Gençlik Derneği Sultangazi Şubesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sultangazi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mescitlerinde sabahçı ve öğlenci ayrı olmak üzere kitap okumaları ve kitap, makale, dergi, tahlilleri ve etkinlikleri düzenlemek istemekte olup, Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.”

‘4+4+4 ÜRÜNÜ’

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu uygulamasını Evrensel'e değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 4. Şube Başkanı İzzet İldaş, “Bu bölgede yeni gerçekleşen bir olay değil. 4+4+4 ile beraber buna benzer bir sürü örnekler de yaşadık, İlçe Milli Eğitim burada kendi yaklaşımı itibariyle okulun aldığı bir kararı tamamen boşa çıkararak, öğretmenin arkasında durmak yerine kendi siyasi angajmanını okula giydirmeyi yeğlemiştir”diye konuştu.

AGD LİSELERDE NELER OKUTTU?

Liselerde daha önce de “kitap okumaları”, “bilgi yarışması” gibi etkinlikler yapan Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) dağıttığı kitaplardan biri de İbrahim Cücük’ün kitabı. Kitapta yer alan kimi bölümler ise şöyle:
* “‘..Amellerin en faziletlisi.... vaktinde (kılınan) namaz sonra anne-babaya itaat, sonra cihaddır’ buyurdular.” (Syf. 39)
*  “Resulullah kendisi için intikam almamıştır. Ancak Allah’ın hürmetine saygısızlık edilmesi hali müstesnadır. İşte (bu halde yapılan hürmetsizlik sebebi) ile Allah için intikam alırdı.” (Syf. 66)
*  “Zina eden (bekar) erkek ve kadının her birine yüzer değnek vurun.Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın Dini’nde bunlara bir acıyacağınız tutmasın.” “Rasulullah (s.a.s.) Ukbe b. Ebi Muayt ve Abdullah b. Hatal gibi bazı müşriklerin öldürülmesini emretmiştir. Bunlar Hz. Peygamber (s.a.s.)’e eziyet etmekle kalmamış, Allah’ın haram kıldığı şeyleri de çiğnemişlerdir.” (Evrensel)