Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde görevlendirmek üzere 14 Mayıs 2017 tarihinde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü için üç yardımcı doçent ilanı verdi.

Verilen ilanda üç farklı kadro için gerekli koşullar bölümünde “Ortaçağ tarihi alanında doktora yapmış olmak, Osmanlı Tarihlerinde Selçuklularla İlgili çalışmaları olmak”, “Eskiçağ tarihi alanında doktora yapmış olmak, Hellenistik ve Roma Dönemi çalışmaları olmak”, “Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak, biyografi çalışmaları olmak” şartları istendi.

AKADEMİSYENLER TEPKİLİ: KORKUTUCU

“Bilginin gelişiminde öncülük etmek ve bilgi çağında önderlik edecek profesyonel kütüphanecileri, bilgi yöneticilerini ve arşivcileri eğitmek” amacıyla kurulduğu belirtilen bölüme tarih alanında uzmanların alınmasına farklı üniversitelerin ‘Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ hocaları tepki gösterdi.

“İstenilen özel şartların, alanımızla ilgisi olabileceğini düşündüğümüz Osmanlı Diplomatiği, Osmanlıca gibi alanlarla ilgisi bulunmamaktadır” diyen hocalar, “Bu durum düşündürücüdür. Mesleğimizin ve mezunlarımızın geleceği açısından da korkutucudur” yorumunu yaptılar. (Kaynak: Gazete Duvar)