Dokuz Eylül Üniversitesi’nde barış bildirisine imza atan 12 akademisyen üniversite yönetimince açığa alındı. 

Barış bildirisine imza attıkları için daha önce haklarında soruşturma açılan akademisyenler, söz konusu soruşturma kapsamında açığa alındı.

bianet'e konuşan Prof. Dr. Ayşen Uysal, “Bize ne bu ünvanı ne de başarıyı kimse bahşetti, o yüzden de elimizden almak öyle kolay değil. Mücadelemiz zaten devam ediyordu, şimdi daha hızlı devam edecek. Bizi sokağa çağırdılar. Sokak başımızın tacıdır" dedi.

Barış İçin Akademisyenler 11 Ocak’ta 1128 imza ile yayınladıkları “Bu suça ortak olmayacağız” imzalı açıklamada Türkiye devletine şiddete son verme ve müzakere koşullarını hazırlama çağrısı yapmıştı.

İmzacı akademisyenler soruşturma, işten çıkarma, gözaltılarla karşılaştı. İmzacılardan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Mzuaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy “terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla tutuklandı. Dört akademisyen 22 Nisan’daki ilk duruşmada serbest bırakıldı. Yargılama sürüyor. 

Rektörlük tarafından açığa alınan akademisyenlerin isimleri şöyle: Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ile İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Araştırma Görevlileri Aydın Arı, Dilek Karabulut ve Serap Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Emel Yuvayapan, Doç. Dr. Seçkin Aydın ve Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin.