YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğrenci affıyla ilgili çalışmalara ilişkin, “Teknik olarak inceleme aşamasındayız’’ dedi.

Taraf gazetesindeki habere göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler, öğretim üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin hazırladıkları raporu sunmak için YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Çetinsay, “Öğrenci affına ilişkin çalışmaların yapıldığına dair Meclis’ten haber geldi. Bu konuyla ilgili çalışmalarınız ne durumda?’’ sorusuna “İnceliyoruz’’ yanıtını verdi.

SEMBOLİK KALMAYACAK

“İşaret dilinin üniversitelerde seçmeli ders olarak verilmesi konusunda açıklama yapabilir misiniz?’’ sorusu üzerine ise Çetinsaya, engelliler konusunun en önem verdikleri konulardan birisi olduğunu ifade etti. İşaret dili dersinin de bu konuda bilinçli yapılan ve destekledikleri politikalardan birisi olduğunu belirten Çetinsaya, bu konuda ilgili kurumlarla yakından çalıştıklarını belirtti.

“Bu sembolik olarak bir dersle kalmayacak. Engellilerle ilgili bir bütün olarak politikalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullanan Çetinsaya, öğretim üyelerinin maaşlarının artırılmasıyla ilgili konunun somut olarak bakanlar kurulunun takdirinde olduğunu söyledi. Konunun aynı zamanda kamu personeli danışma kurulunda kasım ayı içerisinde görüşüleceğini de belirtti.

Üniversitelere dönmek için af bekleyen öğrenci sayısı yaklaşık 150 bin.