Yüzleşme Derneği: Alevi açılımına ne oldu?


Yüzleşme Derneği, 13 Mayıs 2012 tarihinde çok sayıda bilim ve yazın insanı ile sivil toplum aktivistinin katılımıyla gerçekleştirdiği Sivil Alevi Çalıştayı’nda ortaya çıkan sonuçları raporlaştırdı. Rapor 16 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 11.00′de düzenlenecek bir kitlesel basın toplantısıyla basına ve kamuoyuna açıklanacak.


Yüzleşme Derneği’nin basın duyurusunda şöyle denildi:


Mecliste yeni anayasa çalışmalarının devam ettiği bir dönemde çok sayıda bilim, düşünce insanı ve aktivistin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz “Sivil Alevi Çalıştayı” sonucunda, Alevi sorunu bağlamında içinde bulunduğumuz durumu değerlendirdik, tespit ettik ve hazırladığımız raporla sorunun çözümü için neler yapılması gerektiğini açıklayacağız.


“…Mevcut Diyanet sistem ve işleyişi, hâkim ‘laiklik’ anlayışı, devlet ve toplumun azımsanamayacak bir kesimi üzerinde halen etkili olduğunu bildiğimiz Alevi algısı, önyargılar, karşılıklı güvensizlik, tedirginlik, tereddüt ve daha da sıralanabilecek birbirinin içine girmiş birçok sorunun varlığı, Alevi meselesini gerçek bir demokratik reform ve toplumsal barış projesi olarak ele almamızı koşullayan gerçeklerimizdir…”


BASIN TOPLANTISI

16 Haziran 2012, Cumartesi

Saat: 11.00-13.00

Taksim Hill Oteli Konferans Salonu

(Taksim Meydanı, Sıraselviler Caddesi girişi)


www.yuzlesmedernegi.com