Muhsin Ertuğrul’un yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek kendilerine “Perdeci Oyuncuları” adını veren Rutkay Aziz’in ve Taner Barlas’ın sahneye koyacakları ilk oyun, “Adalet, Sizsiniz” adını taşıyor.

M.Ö. 5. Yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği Sacco’nun ile Vanzetti’nin hikâyelerinden yola çıkarak Ümit Denizer’in kaleme aldığı oyun, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

Tam adı “Adalet, Sizsiniz(Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyun, 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Sahne tasarımını ve kostümlerini Metin Deniz’in hazırladığı oyunun kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

Tarih, felsefe ve hukukta önemli yere sahip Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin hikâyelerinden yola çıkılarak usta isimler tarafından hazırlanan “Adalet, Sizsiniz” adlı oyunun bilet satışları başladı.