Öğrencilerin yaşadıkları hak ihlallerine dikkat çekmeye çalışan Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi (TÖDİ), düzenlediği dayanışma etkinliklerine yenisini ekliyor.

TÖDİ, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü öğrenciler için bu yıl da dayanışma konseri düzenliyor. Konser 21 Aralık Cuma akşamı saat 18.30’da Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Konserde sahne alacak olan Eski Bando, Bajar, Vardiya ve Bandista herhangi bir ücret talep etmeden sahne alıyor. Kadıköy Belediyesi ise salonu, sahne platformunu ve ses sistemini ücretsiz tahsis ediyor.

İnsiyatif, "Geçtiğimiz yıl yapılan dayanışma etkinliği sonucunda toplanan bağışlar cezaevlerindeki öğrencilerin yakınlarından gelen bilgiler doğrultusunda, öğrencilere iletilmişti. Bu yıl toplanacak olan bağışta aynı yöntemle öğrencilere iletilecek," açıklaması yaparken, konsere CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDK İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDK Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve birçok akademisyenin de katılacağını duyurdu.

NOT: Konser biletlerini Taksim’de Kumbara Kafe’den, Kadıköy’de Mephisto Kitapevi’nden temin edebilirsiniz. İletişim için:  0554 509 22 90 /  0507 623 97 24 numaralarını arayabilirsiniz. (BA)