Berlin/ANF - AKP hükümetinin çıkardığı savaş tezkeresi Almanya'nın Duisburg kentinde 8 Ekim günü yapılacak mitingle protesto edilecek. Türkiyeli göçmen kuruluşlarının organize ettiği mitingde "Bölgede Türk, Kürt ve Arap halkları arasında barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşliğin gelişip güçlenmesini istiyoruz" çağrısı yapılacak.

 

Duisburg'un Königstrasse caddesinde saat 17.30'da başlayacak miting şu göçmen kuruluşları tarafından organize ediliyor: DİDF, YEK-KOM, ADHF, ÖDA, AGİF ve ATİF-Duisburg.

 

"Ortadoğu Halkları Kardeştir-Savaşa Hayır" sloganı ile yapılacak miting için şu çağrı yapıldı:

Türkiye’de AKP Hükümeti tarafından izlenen dış politika Türkiye’yi savaş bataklığına sürüklemiş bulunuyor. Hükümetin ısrarla sürdürdüğü politikalar sonucu, savaş hattına dönüştürülen Türkiye-Suriye sınırında her gün yeni provokasyonlar ve katliamlar yaşanıyor.

 

3 Ekim’de Suriye tarafından atılan bir top mermisinin isabet ettiği Akçakale’de 5 yurttaşın hayatını kaybetmesinin ardından TSK tarafından misilleme yapılarak Suriye’deki sivil yerleşim yerlerinin topa tutulması ve onlarca Suriyelinin hayatını kaybetmesi de Akçakale’de hayatını kaybedenlerin durumu kadar acı ve kabul edilemezdir. Hükümetin, medyanın, savaş tacirlerinin alkış tutuğu bu durum hiç de övünülecek bir gelişme değildir.

 

Başta ABD, Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri de bu süreçte sürekli Türkiye ve Suriye Özgür Ordusu’na verdiği destekle bu politikayı teşvik etmiştir. Öyle anlaşılıyor ki, son provokasyonu fırsat bilen Avrupa ve ABD, Türkiye tarafını sakinleştirme yerine destek açıklamalarıyla savaşın içine çekmekte. Bölgede Türk, Kürt ve Arap halkları arasında barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşliğin gelişip güçlenmesini istiyoruz."