Çalışmalarını İzmir’de sürdüren fotoğrafçı Tuncay Dersinlioğlu’nun kişisel sergisi 29 Eylül 2017’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açılıyor.

Sosyal belgesel alanında yaptığı çalışmalar ulusal ve uluslararası mecralarda yayınlanan fotoğrafçının 2007-2017 yılları arasında çektiği 35 fotoğrafın yer alacağı sergi, 19.30’da gerçekleşecek açılış kokteylinin ardından izleyici ile buluşacak ve 11 Ekim 2017’ye kadar izlenebilecek.

TUNCAY DERSİNLİOĞLU KİMDİR?

Tuncay Dersinlioğlu İzmir’de çalışmalarını sürdüren bir belgesel fotoğrafçı. 1982 yılında Almanya’da doğdu ve 1986 yılında ailesi ile beraber Türkiye’ye döndü. 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin iktisat bölümünden mezun oldu. 2004 yılından bu yana belgesel ve ticari fotoğraf çalışmalarını devam ettirmekte.

2010 yılında Karanlık Oda Fotoğraf Merkezi’ni kurdu. Karanlık Oda’da kişisel deneyimlerini paylaştığı “Proje Geliştirme Atölyesi” ve “Belgesel Fotoğraf Atölyesi” eğitmenliğini sürdürmekte. Aynı zamanda aralarında İZİAD, DESEM, Fransız Kültür Merkezi, Vestel, Vodafone, Philip Morris, Ülker, Garanti Bankası, Egepen ve Finansbank’ın da bulunduğu birçok kurumda fotoğraf dersleri verdi.

Kişisel çalışmaları Yeşil İz (TEMA), Fotoğraf Notları, Green Peace Türkiye, GEO Türkiye, Sabah, Atlas, National Geographic, Magma, Skylife’ın yanı sıra aralarında Newsweek, Paris Match, Le Monde, Huffington Post'un da bulunduğu birçok uluslararası yayında yer almıştır. Türkiye’nin farklı kentlerindeki reklam ajansları, şirketler ve kurumlar için tanıtım fotoğrafları üretmektedir. Fotoğrafçı, KODA Photos fotoğraf ajansının kurucularındandır ve Reuters haber ajansında kontratlı fotoğrafçı olarak çalışmakta. (Onur Yıldırım/ Demokrat Haber)