26 Kasım’da Edirne’de düzenlenecek ‘Trakya Çevre Sorunları’ başlıklı sempozyum ve forumda, Trakya’nın çevre sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Edirne’deki Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek sempozyuma çok sayıda bilim insanı ve hukukçu katılıyor.

 

TRAKYA’DA PLANLAMA TARTIŞILACAK

 

Türkiye Barolar Birliği ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ baroları tarafından ortaklaşa organize edilen etkinliğin, saat 10:00’da başlayacak olan ‘Trakya’da Planlama’ başlıklı ilk oturumuna, Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Başkanı avukat Ahmet Gürel, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şub. Bşk. Cumhur Pekdemir, TMMOB Tekirdağ Temsilcisi Doç. Dr. Cemal Polat, Trakya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Osman İnci TBB Çevre Komisyonu Üyesi avukat Coşkun Molla’nın yanı sıra Prof. Dr. Emre Aysu katılacak.

 

ÇEVRE HUKUKU ELE ALINACAK

 

Çevre hukukunun ele alınacağı etkinliğin ikinci oturumuna ise TBB Başkan Yardımcısı avukat Berra Besler, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Zehredin Arslan, Yard. Doç. Dr. Bilge Açımız, avukat Ömer Aykul, avukat Noyan Özkan ile Doç. Dr. Ali Kemal Yılsız’ın katılacağı öğrenildi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı avukat V. Ahsen Coşar ve Edirne Barosu Başkanı Ahmet Uludağ’ın açış konuşmasını yapacağı sempozyumda, başta Ergene nehrindeki durdurulamayan kirlenme olmak üzere Trakya bölgesinin çevre sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak.

 

ATLAS / Yazı: Yusuf Yavuz