9 Nisan 2012 tarihinde aramızdan ayrılan senarist, yazar, oyuncu Meral Okay’ın vasiyeti en yakın dostları tarafından yerine getiriliyor. 21 Kasım 2012’de, Tim Show Center’da gerçekleştirilecek olan “Meral Okay Matematik Köyü’nde doğuyor” gecesinin tüm geliri Matematik Köyü’ne aktarılacak.

Hatırlanacağı gibi Meral Okay’ın mirasını Matematik Köyüne bağışlamak istediği gündeme gelmiş, ancak bu konuda hukuki bir belge olmadığından vasiyet gerçekleşmemişti. Meral Okay'ın serveti tek mirasçısı olan babası tarafından Birleşik Kafkas Konseyi'ne bağışlanmıştı.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLİYOR

Meral Okay’ın ortada kalan vasiyeti en yakın dostları tarafından yerine getirilecek. Nesin Vakfı ailesinden Ali Nesin yaptığı açıklamada ‘Meral Okay Matematik Köyünde Doğuyor’ müjdesini verdi.

Ali Nesin sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz, ‘Sevgili Meral Okay'ın sözlü vasiyeti hayata geçmedi. Ancak Meral Okay'ın bu vasiyetini bir görev olarak addeden sanatçı dostları var’ demiştik: Sezen Aksu ve diğer dostları 21 Kasım’da Nesin Matematik Köyü yararına bir gece düzenliyorlar. Bu geceden elde edilecek gelirle Köyümüzde sevgili Meral Okay'ın ismini yaşatacağız. Tüm dostlarımızı bu güzel geceye bekleriz.”

GECEDE SEZEN AKSU DA BİR KONSER VERECEK

Yegâne amacı gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek olan ve 2007 yılında Ali Nesin tarafından kurulan, halkın ve gönüllülerin desteği ile ayakta kalmaya çalışan Matematik Köyü’ne bu özel gecede yeni eller uzanacak.

Meral Okay hayattayken, Türkiye’de alışılmış eğitim kalıplarının dışına çıkan, çocuklarımıza ve gençlerimize daha zengin ve analitik algı pencereleri açmayı hedefleyen bu kuruluşun önemine dikkat çekmişti.

Sayıların hep pozitif olacağı bu gecede, onu sevenler ve geleceğine değer verenler bir araya gelecek ve hem Meral Okay’ın anısını hem de Matematik Köyü’nü yaşatacaklar.

Beyazıt Öztürk’ün sunuş yapacağı, Sezen Aksu’nun konser vereceği gecede Ali Nesin de bir konuşma yapacak.

Sunucular: Beyazıt Öztürk - Engin Altan Düzyatan

Konuşmacılar:
Ali Nesin
Aziz Akyavaş
Dilara Endican

Emine Uşaklıgil
Gül Oğuz
Halit Ergenç
Hande Ataizi
Melek Ulagay
Melisa Sözen
Meryem Uzerli
Murat Yıldırım
Mustafa Atalık
Mustafa Oğuz
Nebil Özgentürk
Nur Fettahoğlu
Oktay Kaynarca
Ozan Güven
Pelin Akat
Selma Ergeç
Timur Savcı

Konser: Sezen Aksu

21 Kasım 2012, Çarşamba, saat: 21:15, Türker İnanoğlu Maslak Show Center, İstanbul

http://www.biletix.com/etkinlik/NKMR1/İSTANBUL/tr

Mehmet Göcekli / Demokrat Haber