Türkiye’deki çeşitli barış inisiyatifleri çatışma ortamının son bulması için inisiyatif alıyor.

"Silahlar Sussun, Barış Konuşulsun! Savaşma! Müzakereye başla!" demek için 4 Ekim Salı 19.00'da Taksim Gezi Parkı'nda Barış Nöbeti tutuldu.

8 Ekim'de de Ankara’da yapılacak mitingte ortak ses verilecek.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, “Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye İçin”, “İnsanca Yaşamı Savunmak İçin” 8 Ekim’de Ankara’da miting düzenliyorlar.

Barış İçin Gençlik Girişimi, Barış İçin Kadın Girişimi, Barış İçin Sanat Girişimi, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Doğu Güneydoğu Dernekleri Platformu, Evrensel Kültür Dergisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Küresel BAK, LGBTT Dayanışma Derneği gibi çok sayıda bileşenden oluşan Barış İnisiyatiflerinin çağrısı şöyle:

“BARIŞALIM, YETER!”

Umutlarımız bir kez daha kırıldı. Savaş yeniden başladı.

Hava puslandı. Barışın sesi kısıldı. Savaş çığırtkanları medyada, mecliste, sokakta sahnelerini aldı. Atılan savaş naraları kulaklarımızı tırmalıyor. Saçılan nefret tohumları beyinlerimizi, kalplerimizi, vicdanlarımızı hızla kirletmeye çalışıyor.

Oysa biliyoruz ki ölen her insanla, boşalan her köyle, yanan her ağaçla, uçakların gürültüsünü duymasak da, bombalar yanı başımızda patlamasa da hepimizin bir parçası yok oluyor. Hepimizden bir şeyler kopuyor.

Savaş işçilerden, öğrencilerden, kadınlardan, Kürtlerden, Türklerden, azınlıklardan, dindarlardan, sanatçılardan, en başta yaşamı, ama mutlaka bir şeyleri alıp götürüyor.

Savaşa, savaş tacirlerine, savaş kışkırtıcılarına karşı barışın sesini yükseltmeye, barış iklimini daim kılmaya çalışıyoruz. Bombardıman gürültülerini bastırmak, çatışmaları sona erdirmek, çocukların ölmesini, daha fazla kan akmasını engellemek için feryat ediyoruz.

Biz barış istiyoruz!

Barış istiyoruz ve hemen, şimdi istiyoruz!

Onurlu bir barış ve eşit koşullarda kardeşlik istiyoruz!

“Çözüm demokraside, çözüm diyalogda, çözüm müzakerede!” diye haykırıyoruz…

Barış isteyen, ölüm değil çözüm isteyen, hangi nedenle olursa olsun savaşa hayır diyen, çatışmaların tek bir canı bile bizden kopartıp almasına izin vermemeye kararlı insanlar olarak bir araya geldik.

Kurumlar, sendikalar, sanatçılar, gazeteciler, aydınlar, kadınlar, eşcinseller, dindarlar, demokratlar, çocuklar, yaşlılar, Kürtler, Türkler, Ermeniler…

Barışın basit bir formülü olduğunu düşünüyoruz:

“Müzakereler yeniden başlasın! Demokratik bir anayasa ile Kürt halkının haklarının garanti altına alınacağı taahhüt edilsin”.

Barış için bir araya geldik ve Ankara yürüyüşünü başlatıyoruz:

8 Ekim’de Ankara’da büyük miting ile “Barışalım, Yeter!” diyeceğiz.

Sizleri, etkinlikleri birlikte düzenlemeye ve birlikte barışın sesini yükseltmeye çağırıyoruz.  

DEMOKRAT HABER