Sur’da insanlık dramı devam ediyor. Bundan en çok etkilenen çocuklar oldu. Sur Çocukları İle Dayanışma Paris İnisiyatifi,  “Onlar için bir şeyler yapmak yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olacak” düşüncesiyle bir dizi konser planlıyor.

“Sur çocukları ile dayanışma konserleri” olarak yapılacak konserlerde elde edilen gelir ile çocuklar için maddi destek havuzu kurmak ve havuzda birikecek paranın Sur çocuklarından gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda kullanılması hedefleniyor.

İlk konser 9 Ekim 2017’de Paris’te  gerçekleşecek.

Sanatçılar:

Diren İnaç: Etnik müziğin yeni seslerindendir. 1991 Ankara doğumlu. Üniversite için geldiği için İstanbul’da Gülseven Medar’dan şan dersleri almaya başladı. 2015 yılında "Xoriye - Düğün ve Cenaze" Albümü Kürt, Zaza ve Ermeni dillerinde parçalar bulunuyor. Albüm; düğün ve cenaze ritüellerine odaklanırken ölüm ve yaşamın halklar üzerindeki etkisinin benzerliğini; sevda, özlem, sevinç, hasret ve acının müzikal etkileşimini gözler önüne seriyor. Kürtlerin, Zazaların, Alevilerin ve Ermenilerin sürgün edilişlerinin, sürekli bir baskıya ve dönem dönem katliamlara maruz kalmalarının etkisi de albüme yansıyor.

Bu dört kültürün düğün ve cenazelerinde kadın merkezdedir. Ayrılık, hasret ve ölüme uğurlama; kadın ruhunun taşıdığı özel ve derinlikli bir yüktür âdeta. Bu yüzden sanatçının anadili Zazaca'da dişil bir sözcük olan ve "derin" anlamına gelen "Xoriye" albüme isim olarak seçildi.

Kalan Müzik’te müzik yapmaya devam eden Diren İnanç yakın tarihte Avusturya Müzik Okulu’na kabul etti.

ZaZlooZ Müzik Grubu: ZaZlooz est un groupe de musique formé en 2015. Grâce à l'union de sept musicien-ne-s venant d'origines diverses (France, Kurdistan, Suisse, Maroc, Catalogne, Allemagne), ZaZlooZ est un projet d'échanges musicaux et culturels. Le répertoire est constitué de compositions et de musiques populaires provenant du monde entier.