İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 Ay sürecek Bahar Dönemi, 23 Mart Cumartesi günü Mustafa Sönmez’in  “Küresel Kriz Karşısında Türkiye Kapitalizmi: Kırılganlıklar, Trendler”  başlıklı semineriyle açılacak.

Alâeddin Şenel ve Taner Timur gibi isimlerin verecekleri seminer dizilerinin yanı sıra önceki dönemlerde yakından takip edilen seminerler bu dönemde ilgi çekici içerikler ile sunulacak.

Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve psikoloji gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi seminerleri dizisi, “21.Yüzyılda Devrimin Güncelliği: Kriz Ve Direnişler” üst başlığıyla gerçekleşecek.

Bu seminer dizisine E.Ahmet Tonak, Barış Özden, Doğan Çetinkaya, Foti Benlisoy, İsmet Akça, Seda Altuğ, Stefo Benlisoy, Sungur Savran, Yunus Sözen değişik alt başlıklar ile konuk olacaklar.

Alâeddin Şenel, Salı akşamları “Üretim Teknolojileri Savaş Teknolojileri Etkileşimi” seminerlerini verirken, Taner Timur Cumartesi günleri “Tanzimat, Yeni Osmanlılar, Jön Türkler ve Kemalist Rejim “Uluslaşma” başlığıyla seminer verecek.

Cumartesi akşamı Doğan Şahin’in “Psikososyal” üst başlığıyla sunacağı çalışma yer alacak.

Pazartesi akşamları İzettin Önder “Kapitalist Düzenleme Kriz ve Devlet ” başlıklı semineri yer alırken Çarşamba akşamları Ekoloji Kolektifi’nin sunacağı  “Yirmibirinci Yüzyılda Komün, Devrim, Ekoloji” seminerler yer alacak.

Perşembe Akşamları İse Begüm Özden Fırat ve Fırat Genç’in koordine edecekleri “ Kent, İktidar Ve Kentsel Toplumsal Hareketler” seminerinin yanı sıra Levent Safalı, Rejda Canpolat ve Yılmaz Kurban’ın verecekleri “Kant Felsefesinin Temel Kavramları” semineri gerçekleştirilecek.

Mayıs ayından itibaren ise Ercan Kanar İle “Hukuk Seminerleri” ve Sanem Soylu’nun vereceği “Erken Hıristiyanlık ve Bizans Dönemi Sanatı” seminerleri başlayacak.

Bahar döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri, Haydar Özay / Resim Atölyesi, Erkut Sezgin /Dil Felsefesi.

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da  (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.