Kaos GL / Ömer Akpınar

ODTÜ LGBTT Dayanışması, herkesi ODTÜ’de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne davet ediyor. Yürüyüş, 10 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi önünden başlayacak.

ODTÜ’DEKİ YÜRÜYÜŞLERİN KISA TARİHİ

2010 yılında nefret cinayetlerine karşı ODTÜ’de düzenlenmek istenen “Beyaz Gece Yürüyüşü” yönetimin homofobik ve transfobik tutumlarından ötürü büyük bir gösteriye dönüştü.

ODTÜ LGBTT Dayanışması’nın resmî bir topluluk olma başvurusunun reddedilmesi üzerine 14 Mayıs 2011’de yaklaşık 250 kişilik bir grup rektörlük binasına hormonlu domatesler bırakıp stadyumda gökkuşağı bayrakları açarak ODTÜ’deki ilk onur yürüyüşünü gerçekleştirdi.

11 Mayıs 2012’deki 2. Onur Yürüyüşü’nde ise öğrenciler “homofobik ve transfobik bir ODTÜ istemiyoruz”, “alışın buradayız” sloganlarıyla lezbiyen, gey, biseksüel ve trans öğrencilerin mücadelesini seslendirdiler.

Yarın gerçekleşecek 3. ODTÜ Onur Yürüyüşü de akademik hayatta varlığını sürdüren ayrımcılığa, öğrencilerin örgütlenme hakkının engellenmesine ve LGBT’lerin yok sayılmasına karşı bir direniş olarak gelenekselleşen yürüyüşün 2013 ayağını oluşturacak.

NASIL KATILABİLİRİM?

Kampüs dışından gelecekler saat 15:00’da Kaos Kültür Merkezi’nde ya da saat 16:00’da ODTÜ A4 (100. Yıl) kapısında buluşarak toplu olarak kampüse giriş yapabilirler.

Yürüyüşün ardından heteroseksizm, homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları Ahırkapı Roman Orkestrası eşliğinde dans edip eğlenecekler.