Hak Eşitlik Varoluş İçin LGBTİ Derneği (Hevi LGBTİ),  Kaos GL ve Pembe Hayat ortaklığında ‘Mülteci LGBTİ’ler ve Sorunları’ paneli Van’dan sonra Ankara’da yapılacak.
 
16 Ekim Pazar günü saat 15.00’da Haymatlos Mekan’da, Pembe Hayat’tan Av. Rıza Yalçın Koçak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde Kaos GL’den Av. Hayriye Kara “Tekin Olmayı” Beklerken: LGBTİ Mültecilerin Ara Durağı Türkiye raporunu anlatacak. Hevi LGBTİ’den Can Kaya ise Mülteci LGBTİ’ler kitapları üzerine konuşacak.
 
NE OLMUŞTU?
 
Hevi LGBTİ Derneği, VAKAD ve Ah Tamara LGBTİ inisiyatifi ortaklığında 9 Ekim Pazar günü Mülteci LGBTİ’ler ve Sorunları üzerine valilik izniyle düzenleyecekleri panele sosyal medya üzerinden bir grup saldırgan linç kampanyası başlatmış, hükümete yakınlığı ile bilinen Akit Gazetesi bu saldırganlara doğrudan sahip çıkmıştı.
 
LGBTİ aktivistler, sosyal medya üzerinden başlatılan linç kampanyasına rağmen 9 Ekim Pazar günü mekan ve zaman değişikliği yaparak bir araya gelmeyi başardı. LGBTİ aktivistlerin bir araya gelmesinden saatler sonra bir grup saldırgan Van kent merkezinde bulunan Hz Ömer Camii’nde toplanarak nefret söylemlerinde bulunmuştu.