Türkiye'de yeniden gündeme taşınan “idam” konusu, İstanbul Kadıköy’de yapılacak olan bir etkinlikle tartışılacak.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde yapılacak “Türkiye'de İdam; … Menderes'ten … Günümüze” konulu tartışmada iki konuşmacı yer alacak.

Moderatörlüğünü Demokrat Haber’den Mehmet Göcekli’nin yapacağı tartışmanın konuşmacılarından Avukat Ercan Kanar İHD ve sol çevrelerden gelen bir insan hakları mücadelecisi. Diğer konuşmacı ise Ak Parti kurucularından olmasına rağmen KHK ile görevinden atılan bir akademisyen Fatma Bostan Ünsal. Ünsal aynı zamanda Mazlumder ve mütedeyyin kesimler içinde insan hakları savunuculuğu yapmış bir isim.



Toplantının düzenleyicilerinden Demokrat Haber’den Mehmet Göcekli, idam tartışmalarını tekrar gündeme getiren Recep Tayyip Erdoğan olduğu için başlıkta ve afişte o siyasal gelenek açısından sembol bir isim olan Adnan Menderes’i öne çıkardıklarını söylüyor. Türkiye’de idam denince İstiklal Mahkemeleri’nin idam ettikleri, Şeyh Sait, Seyit Rıza ya da Deniz Gezmiş, Erdal Eren gibi çok sayıda ismin akla gelebileceğini hatırlatan Göcekli, Menderes’in idamına karşı çıkmayı siyasetinin eksenine oturtan bir geleneğin sıra başkalarının idamına geldiğinde çok hevesli olmasına dikkat çekmek, o cenahta bir empati yaratabilmek için böyle bir tercihte bulunduklarını anlatıyor.

Tarih: 10 Aralık Cumartesi Saat 15.00-17.00

Yer: Carmela Cafe / Caferağa Mahallesi Tellalzade Sokak No: 17 Kadıköy / İstanbul

(Kadıköy Çarşı'daki Serasker Caddesinin birinci paralelindeki "Antikacılar Sokağı" olarak da bilinen sokak. Osmanağa camiinin yanındaki Pavlonya sokaktan yukarı doğru çıkınca 2. sağda)
 
facebook.com/events/450148228706032/