Son yıllarda popülerliğini arttıran Yaratıcı Yazarlık ile ilgili kurslar ve atölyelere yeni bir alternatif eklendi. Her hafta düzenli olarak kursu takip etme fırsatı olmayanlar ve 2 saatlik ders için her hafta 4 saatlik trafik çekmek istemeyenler için yaraticiyazarlik.net internet sitesi tarafından Şile’de düzenlenen Yaratıcı Yazarlık Kampı, katılımcılara günlük hayatın stresinden uzaklaşarak yazmaya odaklanma fırsatı da veriyor.

Şile’de 6-10 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek beş günlük Yaratıcı Yazarlık Kampı’nda toplamda 40 saatlik yazarlıkla ilgili sunum ve uygulama yapılacak.

Ünlü yazar ve yaratıcı yazarlık eğitimlerinin deneyimli öğreticisi Mario Levi’nin de bir gün boyunca katılımcılara öykü, roman ve kurgu konularında deneyim ve bilgilerini aktaracağı Yaratıcı Yazarlık Kampı’nda Şefika Onur Akatay, Soner Tufan ve Seyfi Genç de seminerlerde sunumlar yapacak.

Kampta, yazarlık mizacı ve yazma rutini oluşturma, yazmaya zaman ayırma / zaman yaratma – yaratım süreci – hedefler belirleme, yazmanın ruhu, öyküye başlamak, gözlem ve bakış açısı, ben çıkışlı metinler, ilk cümle, anlatım biçimleri, kurmacanız için doğru anlatımı bulmak, edebi türler, kurmacanız için doğru türü seçmek, çatışma ve dramatik gerilimin oluşturulması, mitolojilerden ve kutsal metinlerden yararlanma, düzeltme ve editörlük, yayın piyasası ve yayıncılık sektörü gibi konular ele alınacak.

Şile Değirmen Hotel’de düzenlenecek Yaratıcı Yazarlık Kampı’nda ustalarla buluşma ve okuma forumları da düzenlenecek.

Katılımcıların rahatça yazması için tek kişilik odalarda tam pansiyon ağırlanacağı kamp boyunca, herkesin en az tam bir öykü yazması bekleniyor.

Yaratıcı Yazarlık Kampı ile ilgili ayrıntılı bilgiler, kamp programı ve kayıt koşulları web sitelerinde açıklandı: yaraticiyazarlik.net