Ümit Keskin / Demokrat Haber Ankara

Ankara'da düzenlenen Kobani ile Dayanışma Konseri'nde konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kürt siyasi hareketinin Gezi eylemleriyle birleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Sanatçılar Erdoğan Emir, Rojda, Servet Dilgeş, Yaşar Kurt, Kibele ve Keçkê Gûndême Kadın Korosu’nun sahne aldığı ve Hacer Özmen'in sunduğu Kobani ile Dayanışma Konseri, Ankara'da Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

Konsere katılması beklenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'daki programı nedeniyle katılamadı.

Binlerce kişinin coşkulu katılımı ile gerçekleştirilen konserde kısa bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, doğudaki devlet baskısına karşı gelişen Kürt siyasi hareketinin, batıda  genel toplumsal ve politik baskılara karşı yeşeren Gezi eylemleriyle birleşmesi gerektiğini dile getirdi; ''İnsanlarımız bunalımlar içerisinde sıkıştırılmıştır'' dedi. Çelik konuşmasında, çeşitliliğin yaşatılabileceği özgür alanların inşa edilmesi için önümüzdeki seçimlerde tek alternatifin HDP olacağını vurguladı.

HDP milletvekilinin konuşması öncesinde ve sonrasında sanatçılar ve müzik grupları Kibele, Serhat Dilges, Ankara GKM Müzik Grubu, Erdoğan Emir, Yaşar Kurt ve Rojda Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki seyircilerin halaylarıyla çok-kültürlü ve coşkulu bir Cumartesi akşamında buluştular.