HAKKARİ- BDP Hakkari İl Örgütü, Hakkari Belediyesi ve kentteki sivil toplum örgütlerinin üye olduğu Hakkari Emek ve Demokrasi Platformunun desteği ile Cilo Doğa Derneği öncülüğünde 1’nci Kato Barış Doğa ve Kültür Festivali düzenlenecek.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni STK temsilcileri 2 gün sürecek festival ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Belediyesi Feqiye Teyran Kültür Merkezinde festival ile ilgili bilgi veren Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Kato Dağı’nda 1’nci Kato Barış Doğa Kültür Festivali düzenleyeceklerini söyledi.

Soydan, barış arayışının yaşandığı bu dönemde, bir zamanlar savaş ve çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Kato Dağı’nda 1 Eylül Dünya Barış gününde bir festival düzenleyerek, Kürt ve Türk halklarının bir arada barışı haykırmasına zemin hazırlayacaklarını vurguladı.

1 Eylül Dünya Barış gününde barışı haykıracaklarını belirten Soydan, “Doğa ile uyumlu, toplumla barışık, demokratik ekoloji anlayışı ile bölgemizde savaş ve çatışma yerine barış ve aşk şarkılarının dinlenmelidir. 30 yıllık savaş ve çatışmalar başta Hakkari ve Şırnak olmak üzere tüm bölgemizi olumsuz yönde etkilemiştir. Bu nedenle Şırnak ve Hakkari’yi birbirine bağlayan Kato Dağı’nda barış festivali düzenleme kararı aldık. Bunun sürece olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz.”dedi.

Kato festivalini doğayı ve insanı buluşturmak amacıyla yaptıklarını ifade eden Soydan, “30 yıllık savaşın yaşandığı bölgede talan edilen doğamızın geleceği ve barışın sağlanması için anlamlı mesajlar vermek için, tüm halkların barış, sevgi ve kardeşçe yaşama umutlarını yeşermesi için düzenleyeceğimiz festival ile yıllardır kendi topraklarına özlemle yaşaya halkları bir araya getireceğiz” diye konuştu. dedi.

Festivalin 31 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında Kato Dağı’nın Çelê Ceng bölgesinde yapılacağını belirten Soydan festival kapsamında çeşitli konularda panel, meşaleli barış nöbeti, konser, dengbêjler divanı ile barış mesajı verileceğini belirtti.

Soydan, barışın haykırılacağı ve doğanın korunması için duyarlılık sağlayacak olan festivale 7’den 70’e herkesi davet ediyoruz dedi. (zaphaber)