TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 17-25 Kasım 2012 tarihleri arasında  Büyükçekmece’deki  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

 

ONUR YAZARI VE TEMA BELLİ OLDU

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla 'Onur Yazarı' olarak, çocuk kitabı yazarı Gülten Dayıoğlu seçilmiş. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu’un eserleri ve meslek hayatı üzerine söyleşi, panel gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek; çalışmalarından ve yaşamından kesitlerden oluşan özel bir sergi kitapseverlerle buluşacakmış.

 

Bu sene Kitap Fuarı’nın teması 'Çocukluğum Yurdumdur - Çocuk ve Gençlik Edebiyatı' olarak belirlenmiş. İstanbul Kitap Fuarı, bu tema çerçevesinde yurt içi ve yurt dışından çok değerli yazarları, illüstratörleri konuk etmeye hazırlanıyor.

 

ONUR KONUĞU: HOLLANDA

Fuarın onur konuğu bu yıl Hollanda. Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin 400. yılı olması dolayısıyla İstanbul Kitap Fuarı’nda Hollanda edebiyatı ve kültürüne yakından tanıklık edeceğiz. 17-20 Kasım 2012 tarihleri arasında Uluslararası Salon’da fuara katılacak olan Hollanda’nın programında söyleşiler, paneller, illüstrasyon atölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve bir de sergi yer alıyor.

 

İSTANBUL KİTAP FUARI ONUR KONUĞU HOLLANDA

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 17-20 Kasım 2012 tarihleri arasında açık kalacak “Uluslararası Salon” bünyesinde 40 ülkeden yayınevi, telif ajansı, çevirmen editör ve ulusal katılıma ev sahipliği yapacak. Dört gün süresince uluslararası salon kapsamında sektörel ve profesyonel 35 etkinlik gerçekleştirilecek.

 

FUAR SAATLERİ DEĞİŞTİ

Fuar, hafta içinde öğrenci ve okulların fuarı daha rahat ziyaret edebilmeleri için kapılarını bir saat erken açacak. Kitap fuarı, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü olan 25 Kasım 2012 Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecek.

 

Yurt içi ve yurt dışından 600’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 22. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2012 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. (Sabit Fikir)