Çerkesler ve Çerkes kurumlarının yöneticileri, 14 Mart Adığe-Çerkes Dili Günü'nün yıl dönümü çerçevesinde pazar akşamı Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ''Adığe Dili Günü Kutlama Programı''nda bir araya gelecek.

14 Mart Adığe-Çerkes Dili Günü her yıl Çerkesler tarafından çeşitli programlar ile kutlanmakta, bu programlar ile, UNESCO'nun ''Kaybolmak Üzere Olan Diller'' kategorisinde yer alan Çerkesceyi yaşatma mücadelesi vurgulanmakta.

15 Mart 2015 Pazar günü, Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde 19.30/23.00 saatleri arasında 'gerçekleşecek olan 'Çerkes Dili Günü Kutlama Programı’nı, Çerkes camiasının sevilen ismi İshak Akbay sunacak.

Programda; Çerkesce konuşmalar, Çerkesce şarkı ve şiirler, Çerkes halk dansları gösterisi, Tambi Cimuk'tan Çerkes müzikleri dinletisi, Çerkesce stand up, Çerkes mahalli düğünü ve diğer sürprizler yer alacak.

Katılımın ücretsiz olduğu programa Rusya Federasyonu'na bağlı Kabardey Balkarya Cumhuriyeti'nden sanatçı ve öğretim görevlisi Azamat Dzeğaştov ile Filolog Prof. Dr. Bak Zera özel konuk olarak katılacak.

Suriye'den Türkiye'ye gelip vatandaşlık alan, kendisi de Çerkes olan piyanist Tambi Cimuk programa katılarak akordiyon ile Çerkes müziklerini seslendirecek.

(Demokrat Haber)