İsmail Beşikci Vakfı Melle Mustafa Barzani Vakfı tarafından Kürdistan Federe Bölgesi’ne davet edildi.

Melle Mustafa Barzani Vakfı’nın davetine İsmail Beşikci, İsmail Beşikci Vakfı’nın yönetim kurulu başkanı İbrahim Gürbüz ve Vakfın yönetim kurulu üyesi İshak Tepe iştirak edecek.

Kürdistan bölgesel yönetim sınırında bulunan birçok kenti de ziyaret amacında olduklarını belirten Gürbüz, ”Daha önceleri İsmail hocanın kendisi vakıf tarafından Kürdistan’a davet edilmişti. Bu daveti hoca reddetmişti. Çünkü davet edildiği dönemlerde Bölgede Kürtlerin birlik ve beraberliği yoktu. İsmail hoca Kürtler birlik ve beraberlik içerisinde davranmadıklarında çok üzülüyor. Bugün bu koşullar değişti. Orada bir Kürt yönetimi var. Bu sevinç verici bir durum” diyerek şöyle devam etti:

”Bizi Kürdistan’da eminim çok güzel karşılayacaklar. Orada Melle Mustafa Barzani Vakfı yöneticileri ve Federe yönetim tarafından karşılayacaklar. Daha sonra gerekli yerlerle diyalog geliştirme amacıyla toplantılar yapılacak. İsmail Beşikci Selahattin Üniversitesinde Büyük bir konferans verecek. Bu yüzden de çok heyecanlıyız”.

Orada İsmail Beşikci Vakfını tanıtacaklarını söyleyen İbrahim Gürbüz sözlerine şöyle devam etti: “Vakfımızı  Güneye tanıtacağız. Orada kuracağımız temaslarla projeler geliştirmeye çalışacağız. Çünkü vakfımızın amaçlarına uygun hareket alanları Kürdistan’ın her karış toprağıdır. Kültürün, sanatın, sosyolojinin ve tarihin tüm alanlarında çalışmalar vakfın temel amaçlarıdır”.

İsmail Beşikci Vakfı, Melle Mustafa Barzani’nin mezarını, Laleş’i, Süleymaniye’yi ve orada faaliyet yürüten çeşitli kurumları ziyaret etmeyi planlıyor. (Kadir Kaçan / Demokrat Haber)