Dayanışma Örgüsü, kışın gelmesiyle birlikte ‘İlmek ilmek barışı örüyoruzkampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında örülen eldiven, atkı, bere, çorap, kazak gibi eşyalar ihtiyaç duyan çocuklara gönderilecek. Dayanışma ayrıca kampanyaya destek verenlerden gelecek olan el örgüsü battaniye parçalarını birleştirerek de battaniye yapacak.

Dayanışma Örgüsü'nün kampanya çağrısı şöyle:

“İnsanlar olarak yaklaşık 650 bin yıldır giysiler giyiniyoruz. Soğuktan korunmak için giyiniyoruz. Dikenlerden, çalılardan korunmak için giyiniyoruz. Giysilerimizle kültürümüzü, kimliğimizi ve benliğimizi yansıtıyoruz. Giyiniyoruz, çünkü topluluk içerisinde giysisiz kalmaktan utanç duyuyoruz.

“Oysa ki 650 bin yıl sonra bugün hayatımızda, soğuktan korunmak, acıdan korunmak; kültürünü, kimliğini, benliğini yansıtmak isteyen insanların karşısına var gücüyle dikilen takım elbiseler ve üniformalar var.

“Evleri tanklarla yıkılan, yaşam alanlarından men edilen, oyun oynadığı sokaklara el bombaları bırakılan çocuklar var. Korunmaya, beslenmeye, temizlenmeye ve sıcak tutulmaya ihtiyacı olan çocuklarımız adına bundan utanç duyuyoruz.

“Kış yaklaşırken, savaşa karşı barış, ölümlere karşın onurlu bir yaşam talep eden bizler, yaşadığımız yerlerden bombalanan yerlere bir yoldaşlık ağı, bir dostluk köprüsü örmek istiyoruz.

“Yaşadığımız çağın egemen aygıtı bugün tüm kurum ve kuruluşlarıyla bedenlerimize saldırıyor. Hayatımızın her alanında yok sayılıyoruz, pasifize ediliyoruz; demokratik zeminde tartışmalarımızın, adalet arayışımızın önü kesiliyor. Bu saldırı ve baskı altında günbegün kendi emeğimize ve üretme gücümüze yabancılaşıyoruz, birlikte ve özgürce üretmeye dair inancımızı yitiriyoruz.

“Buna mahkûm değiliz. Hayatlarımızı toplumsallaştırarak bir bütünde buluşabiliriz. Bizler bunu geliştirebileceğimize, hayatlarımızı yeniden örebileceğimize inanıyoruz.

“'İlmek ilmek barışı örüyoruz' kampanyası ile silahlara karşı şişlerimizi çıkarıyor ve ancak birlikte var edebileceğimiz bir dayanışma ağı kurmayı hedefliyoruz. Çalışmamıza rengini katmak isteyen herkesi davet ediyoruz.”

Örerken çektiğiniz videolarınızı Dayanışma Örgüsü’ne gönderebilir, videoda örgü örerken “Ne örüyorsun?” sorusuna dilediğiniz yanıtı verebilirsiniz.

Videolarınızı, Dayanışma Örgüsü’nün Facebook sayfasından ulaştırabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Karınca