İstanbul'un geçmiş yüzyıllarını Avrupalı ressamların gözünden aktaran gravürler, Atatürk Kitaplığı'nda sergiye çıkıyor.

Bugün açılacak 'Gravür ve Seyahatnamelerde İstanbul' sergisinde, kütüphane koleksiyonundaki 1602 tarihli 'Description succinte de la colonne historiee de Constantinople' adlı kitaptan, Melling'in İstanbul gravürleri ile süslü 'Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore' adlı kitabına kadar 40 civarında nadir eser sergilenecek.

Sergi, ziyaretçilerini 26 Ağustos'a kadar İstanbul'un dününe nostaljik bir geziye çıkaracak.

Çok zengin bir kitap, dergi ve gazete koleksiyonuna sahip olan Atatürk Kitaplığı'nda 1600'lü yıllardan 1900'lü yıllara uzanan 100'ü aşkın seyahatname de yer alıyor.

İstanbul ile ilgili resim veya gravür çizimlerin yer aldığı bu eserler, çeşitli ülkelerden seyyahlar tarafından hazırlanmış.

Kitaplıktaki seyahatnamelerden yalnızca araştırmacıların ve uzmanların yararlanabildiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, "Bu sergiyle, farklı eserleri de okuyucunun beğenisine sunmuş olacağız. Özellikle Melling'in albümü çok yaygın değildir. Piyasada görülen birçok eski İstanbul gravürleri Melling'in albümünden alınmadır. Okuyucu, bu sergide bu albümün kendisini de görmüş olacak." diyor.